Prenatal yoga olarak da adlandırılan hamile yogası, hamilelik dönemini rahat geçirmek, bulantı, kramp ve gerginlikleri hafifletmek, yoga duruşu çalışmalarıyla beli ve omurgayı desteklemek, bedeni doğuma ve sonrasına hazırlamak üzere bir yoga uzmanı eşliğinde yapılan tüm çalışmalar, hamile yogasının kapsamındadır. 
 

Bir kadının yaşayabileceğin en kutsal ve derin tecrübelerden biri olan hamilelik dönemi, aynı zamanda belirsizliklerle de dolu bir süreç. Sizler de dünyanın en güzel duygularından birini yaşıyorsunuz ve heyecanınız yüksek biliyoruz gebelik sürecinde basit ve etkili olan bu yoga hareketlerini denemenizde fayda var. Gebelik boyunca yoga yaparsanız, ağrı hissettiğinizde kendinizi kasmanız azalacak ve bu da doğumunuzun rahat ve hızlı gerçekleştirilmesine etki edecektir.

  • Rahatlama duruşu

Bu duruş iç organları esneterek masaj yapar ve uyarır. Kaslardaki stresi alır ve dolaşımı iyileştirir. Yorgunluk ve bulantı gibi faktörleri ortadan kaldırır.

  • Sandalye duruşu

Bu duruş sayesinde bacak, kalça ve baldır kaslarını harekete geçirebilirsiniz. Ayrıca uzuvlarınızdaki kan dolaşımını artırarak ödem şişkinliklerin oluşmasına engel olur.

  • Üçgen duruşu

Bu duruş da bacakları güçlendirir ve vücuttaki kan akışını daha iyi hale getirir. Bu durum bebeğin tüm gerekli besinleri almasını sağlar çünkü besinlerce ve oksijen bakımından zengin kanın karın bölgesine ilerlemesini sağlamaktadır.

  • Kedi esnemesi

Bu duruş beli rahatlatıp omuriliği esnetir ve kan dolaşımını hızlandırır.
 

Sarımsağın vücuda sağladığı 5 önemli faydası Sarımsağın vücuda sağladığı 5 önemli faydası

  • Duvarda yarım ay pozu

Kalça açmaya yarayan hamile egzersizleri arasında. Rahimde dengeyi sağlıyor ve bağları esnetiyor

Hamile yogasına ne zaman başlanır?
Prenatal yogaya başlamak için öncelikle fizik ve ruh sağlığının ne durumda olduğu önemli. Doktorunun onayını aldıktan sonra, gebeliğinin 12. haftasından itibaren yogaya başlamanda hiçbir sakınca yok. Üstelik daha önce yoga ve pilates gibi sporlar yapmamış olmanın da herhangi bir engeli yok.

Dikkat etmeniz gerekenler:

  • Denge kaybı yaşamamanız için hareketleri duvar ya da bir sandalye yanında yapmanız önerilir.
  • Hareketleri yapmadan önce gebelik durumunuzun elverişli olup olmadığına dair doktorunuzdan bilgi almayı unutmayın.
  • Hareketler yapılırken herhangi bir rahatsızlık hissettiğiniz takdirde hemen bırakılmalı ve doktora danışmalısınız.