Birçok insan güne bir bardak meyve suyuyla başlamayı ve günü biraz meyve yiyerek bitirmeyi sever. Tüm bu ürünleri yedikten veya içtikten kısa bir süre sonra dişlerimizi fırçalamamamız gerekir.

Daha sağlıklı dişlere sahip olabilmek için ipuçları 

Dişlerinizi temizlemek için birçok teknik vardır, ancak bunlardan sadece birkaçı günlük kullanım için yeterince güvenlidir. Doktorlar her zaman fırçalamaya en zor yerlerden başlamayı ve kolay olanlarla bitirmeyi tavsiye eder. Birçoğumuz bunun tersini yapar ve dişlerimizin iç kısmına ve diş sağlığımız için diğer birçok önemli alana bakan ön dişleri fırçalamaya başlarız. Olması gereken ise ağız arkasında başlayıp sonra da iç kısım ile dış kısmı fırçalamaktır. Son olarak da fırçalamayı çiğneme yüzeyleri ile bitirmek en sağlıklısıdır.

Daha sağlıklı dişlere sahip olabilmek için ipuçları

Diş macununuz yoksa su olmadan kuru fırçalama yapabilirsiniz. Diş fırçanızın kılları tek başına bakterileri yok edebilir. Diş macunu sadece ek bir araçtır. Aslında, araştırmacılar kuru fırçalamanın plak birikimini, kanamayı ve diş eti iltihabını en az %50 azalttığını göstermiştir. Tabii bu hiç diş macunu kullanmayacağınız anlamına gelmez

Daha sağlıklı dişlere sahip olabilmek için ipuçları

Doğanın Şifalı Mucizesi: Çörek Otunun Sağlığa Faydaları Doğanın Şifalı Mucizesi: Çörek Otunun Sağlığa Faydaları

Tabii ki gargara, fırçalama ve diş ipi kullanmanın yerini alamaz. Gargara suyu dişlerinizdeki ve diş etlerinizdeki tüm bakteri yığınlarından kurtulmanıza yardımcı olmaz. Ama yine de, iyi bir ek ağız sağlığı için yararlıdır. Kullanmak için en uygun zaman dişlerinizi iyice fırçaladıktan sonradır. Ve bundan maksimum fayda elde etmek için, durulandıktan sonra en az 30 dakika boyunca yemekten veya içmekten kaçınmanız önerilir. Ayrıca gargara suyu her gün kullanılmamalıdır.

Daha sağlıklı dişlere sahip olabilmek için ipuçları

Yemeğinizi yedikten sonra sakız çiğnemek iyidir. Asitleri nötralize etmeye yardımcı olan ağızdaki tükürük akışını teşvik eder. Özellikle tükürük, dişlerinizi remineralize eden, mineyi güçlendiren ve hatta diş hassasiyetini azaltan kalsiyum ve fosfat ile doludur. Tek şart, zararlı oral bakteriler yediğimiz şekerler ile beslendiğinden sakızın şekersiz olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim